夏雪Cafe一向都略有所闻,朋友食过都话窝夫🧇几唔错,一直心思思想去食😆Last weekend我地踩单车去到大围,出发前食左light lunch唔算饿,岩岩好就去夏雪食个tea😍星期六晏就2-3点倒到,已经坐满😳好彩岩岩有人走,我地坐楼上,餐厅🍴走文青风,装潢简简单单但又系啲细节位会见到店家既心思👍🏻坐位坐得舒服,呢点对cafe黎讲好重要大家都系想放假去cafe chill下,同朋友倾下计😆餐牌设计同样简洁,窝夫有咸甜之选🧇🍴饮品选择都唔少,最后我地每人叫左一个窝夫一杯野饮🥰先黎忌廉芝士窝夫配沙律🥗我地拣左三样配料:牛油果、烟三文鱼、炒蛋上枱卖相好靓,份量都足,有淡淡窝夫香味令人食指大动😆沙律配左柚子醋酸酸地带带清香柚子香,食落够清新👍🏻窝夫热新新岩岩出炉,外脆内软,食落窝夫香味好够😋窝夫面每一格都搽满左忌廉芝士,同窝夫一齐食多左cream cheese既奶香每味道更丰富🤤炒蛋好滑嫩,蛋香都几浓郁配埋窝夫食一嫩一脆口感唔错,而且炒蛋既湿润令窝夫整体感觉更moist 👍🏻牛油果系我至爱,配窝夫都好match牛油果独有既香同滑配上热辣辣又香口既窝夫,好夹😆👍🏻皇家伯爵茶窝夫 + 麻糬(

坐位坐得舒服,呢点对cafe黎讲好重要
大家都系想放假去cafe chill下,同朋友倾下计😆
餐牌设计同样简洁,窝夫有咸甜之选🧇🍴
饮品选择都唔少,最后我地每人叫左一个窝夫一杯野饮🥰

先黎忌廉芝士窝夫配沙律🥗
我地拣左三样配料:牛油果、烟三文鱼、炒蛋
上枱卖相好靓,份量都足,有淡淡窝夫香味令人食指大动😆
沙律配左柚子醋酸酸地带带清香柚子香,食落够清新👍🏻

窝夫热新新岩岩出炉,外脆内软,食落窝夫香味好够😋

炒蛋好滑嫩,蛋香都几浓郁

牛油果系我至爱,配窝夫都好match
牛油果独有既香同滑配上热辣辣又香口既窝夫,好夹😆👍🏻

皇家伯爵茶窝夫 + 麻糬($8)
店家每月都有精选麻糬窝夫,但味道唔岩都唔紧要,可以系其他窝夫加麻糬😆好贴心

伯爵茶窝夫除左睇都睇到窝夫比起岩岩既深色左之外,雪糕都系伯爵茶味,最后仲有茶叶碎洒喺面头,三重茶香
窝夫有茶香又外脆内软,加上麻薯既软糯烟韧,口感够丰富 再配埋冰冻伯爵茶雪糕同少少糖浆 成个配搭都做得唔错
最后仲有烧新鲜菠萝解腻(虽然都唔会腻)成件事就perfect👍🏻

虽然佢主打系咖啡 不过食得都两三点 饮咖啡有d惊训唔著 所以最后都系叫左Matcha Latte
饮落抹茶味都几突出,然后系淡淡奶香味👍🏻
整体感觉唔会太甜,反而突出番抹茶既甘香,唔错!

另一杯系 Peach Soda
淡淡既桃味加上梳打,清清甜甜,感觉几清新🍑