2021-01-21
1901 浏览
今日同屋企人到访香格里拉酒店意大利餐厅,环境舒服,我地叫左两个午餐,四道菜每位 $388 起头盘: - 先上桌嘅系一篮面包加橄榄油,暖暖地ok 好味; - 烤八瓜鱼- 味道清新,配上香橙及茴香沙律酸酸甜甜又香口,是一道开胃的头盘;- 意式海鲜沙律 – 有蟹肉、带子、虾,简简单单都可以好好味汤: - 龙虾冧: 龙虾汤加入冧酒, 好鲜甜,提升汤品的香气,推荐! - 蘑菇汤: 不过不失两款主菜亦都同样出色: - 烤谷饲肉眼扒 - 呢个分数好高!肉眼扒很香口多汁,跟火箭菜、樱桃茄等好配搭,个人大爱! - 自家制意式全蛋面配意大利黑松露 : 全蛋面味道香浓又creamy,黑松露令香气更突出、令整个菜式更有层次甜品: Signature Tiramisu - 钟意芝士嘅我当然十分欣赏!整体来讲今天都几满意,食得出大厨嘅用心,值得一提,服务好好,Waiter好用心同我地解释菜色,系值得支持嘅餐厅
头盘:
- 先上桌嘅系一篮面包加橄榄油,暖暖地ok 好味;
汤:
- 蘑菇汤: 不过不失