2017-09-09 38 浏览
又去咗观塘工厦揾食,价钱平,唔洗加一之余,食物质素同环境都有返咁上下,最紧要仲可以食到慢煮cuisine, 慢煮既时间较长同食物既准备比较麻烦,一般叫价都比较贵,而呢到既价钱竟然咁平,食得我有点不好意思。呢到环境宽敞,行vintage风格,有open kitchen同bar枱,可以见到食物既制作过程,无高级餐厅既压逼感,好岩朋友聚首一堂。据扒既话,呢到最平可以$288食到full dinner set, 价钱好抵,首先上枱既系南瓜汤,好creamy好香甜,饮到南瓜粉末既质感,可见好真材实料,而个汤唔会太重奶味,唔话好易有滞/好腻既感觉。呢个鸡肉沙律味道一流,d沙律菜嫩到不得了,而鸡肉份量都颇足够,鸡肉有鲜味,个人觉得系食物原料方面,餐厅把关得很好。法式小锅炖牛脷•墨西哥玉米饼•鲜蕃茄沙沙 $198呢道菜真系好值得推介,牛脷炖到好腍,用了红萝卜同蕃茄等蔬菜去炖,个汁真系又香又甜! 而玉米饼焗得特别香口,配上牛脷,味道一流! 而茄蕃沙沙好juicy,又起晒沙,食到我心花怒放。20oz 美国安格斯肉眼•自制意大利罗勒汁•法式焗忌廉薯 $39820oz肉眼扒size好大块之余,亦好厚身,由于系

法式小锅炖牛脷•墨西哥玉米饼•鲜蕃茄沙沙 $198

20oz肉眼扒size好大块之余,亦好厚身,由于系慢煮既关系,肉质比较嫩滑,肉汁锁紧系晒块肉入面,牛味浓郁,正!

呢个夏日果茶都系包埋架,饮落好有果香,而桃味较出,个人觉得好好饮! 另外like佢地既facebook page,仲会送甜品架!
2017-08-30