2021-11-14
今日放假,特登过嚟行吓,虽然都知道缆车餐厅呢排唔会有缆车经过,兼且缆车站大维修,不过冇紧要,都感受一下!经过香港公园,仲要行条斜路先去到行到过嚟, 一路行见到成条路都维修紧确系有啲啲失望😮💨去到餐厅啦!入面感觉都系几relax,我哋选择咗坐outdoor,有少少微风吹吓吹吓,真系觉得好舒服,而且亦完全觉得自己系放紧假,而且远离繁嚣。我哋叫咗两个午餐一个系沙律🥗另一个系意粉🍝之后再加钱要咗两杯咖啡!我自己觉得食物质素好一般!意粉有啲似我细个时候学校嘅膳食!正常应该唔会特别想食,除非你饿得好紧要!另外我叫咗个杂菜沙律,啲芝麻酱多到不得了,味道浓到有啲吓人!之后加钱叫咗杯冻Mocha,我觉得系最正常不过,唔太甜,虽然冇乜朱古力味亦冇乜咖啡味!但总算唔难饮,另外果杯姜味latte又系甜到飞起!饮一啖已经超有外国圣诞气氛啰!😌总括来讲,呢度嘅气氛系唔错,环境亦都OK,如果有缆车经过可以打下卡,其实一流,真系几靓!食物方面提供嘅食物质素一般般,千祈唔好抱咁大期望!