2020-11-27 271 浏览
今日系一个温暖的一天,放自己一日假期,系开饭揾紧食咩早餐好,心入面有几个感觉,宁静,悠闲,慢活。第一次嚟Kenon Cafe,因为开饭写8:30am开门,8:50到达,推门入到店里面,个姐姐呆左望住,原来佢地正式9am先开门,当时佢地都仲未食早餐,不过依然好温暖咁招呼我坐底,帮我点左食物先,等左无几耐就有得食啦,其实慢少少都吾紧要,今日我都想节奏慢一点😌点左个C餐(有机燕麦片配乳酪伴多士,个名好似系咁🤣)+杯忌廉鲜奶咖啡食物质几好,咖啡好似比平时既少d甜,我平时饮开斋啡,少d甜都岩我口味☺️之后就开电脑,可能系office hour,全程cafe都吾满人,可以静静咁处理下整理下心情,又吾会觉得被赶走既感觉,比起星字头多了一份和谐感觉👍🏻再点左杯热朱,打下字,望下街外,加上乡村feel既音乐,真系有少少surprises ,系铜记,放假临时揾到间岩心意既cafe😊(题外话,因为坐窗边,望到马路,有时十分钟见到同一架车系面前经过几次都几有趣,因为耀华街/霎东街实在太难停车)想一个人,但又吾想太寂寞;想慢活下,但又吾想对住四面墙;想饮杯野超(chill)下,但又想坐耐啲(依度有wifi同叉电提

想一个人,但又吾想太寂寞;想慢活下,但又吾想对住四面墙;想饮杯野超(chill)下,但又想坐耐啲(依度有wifi同叉电提供),依度可以系一个选择🧑🏻‍🌾