2024-07-28
九龙城🚇呢间石一烧为处于一条比较清静嘅街道☺️,系一间装修简约清雅嘅小店🥢,佢哋有多款套餐选择,💰性价比亦都唔错。我哋拣咗个极上🇯🇵和牛盛会の2人前,包咗餐饮🍹、一大盘新鲜嘅沙律🥗、前菜三品(蟹柳、带子裙边同埋炸鲜奶🥛)同埋落咗劲多🌸樱花虾劲鲜味嘅樱花虾🦐味噌汤。呢个餐主打嘅🐂牛拼盘有日本九州🏯A4和牛三角胸、日本九州A4和牛🥩上前腿肉、澳洲和牛封门柳同埋🍄菇盛会,极之高质丰富。石烧炉🔥火力十足;三角胸油脂丰富入口松化😍,脂味满满;上前腿肉入口好嫩滑😋,油花均匀;封门柳比较有咬口🤤,牛味浓郁。个餐配埋紫菜饭🍚,亦可以加15蚊转猪骨🥣汤底乌冬,配上和牛一齐食🤩十分滋味。餐厅仲送咗一壶普洱咖啡☕,茶啡味香浓而且好夹,😝出乎意料咁好饮。甜品方面系雪糕🍨,特别之处系配咗抹茶粉可以加入雪糕,亦可以加少少水做成🍵抹茶酱加入雪糕一齐食,满足感十足👍!食完仲有得刮卡🎁抽奖,我就刮到指定单点🍖肉品1份半价,下次可以再来用,😍正呀!
餐厅仲送咗一壶普洱咖啡☕,茶啡味香浓而且好夹,😝出乎意料咁好饮。 甜品方面系雪糕🍨,特别之处系配咗抹茶粉可以加入雪糕,亦可以加少少水做成🍵抹茶酱加入雪糕一齐食,满足感十足👍!