2017-02-22 31 浏览
小桃系一间位于铜锣湾既cafe ,环境同气氛都好适合一班朋友黎开party,亦都好适合三五知己约埋系度慢慢食,倾下心事,静静享受下呢度既美食~英式格雷伯爵茶系呢度跟餐可以叫个特色饮品,本身好中意茶,又比较中意热饮既我就简左呢壶伯爵红茶,热住饮,可以keep好耐,饮好耐今晚既餐汤系罗宋汤,餐包好脆,夹埋食,好开胃。烟肉铺天薯条配上芝士忌廉酱听讲小桃既铺天薯条好出名,就叫翻个烟肉铺天薯条啦!一试果然唔简单,有三种酱料任君选择,薯条外脆内软,上面铺满芝士同烟肉,食法同味道都好特别啊!法国酥皮芝士田螺喺脆脆中间上放置田螺而去焗过,有一种意想不到嘅效果。田螺同外层既苏皮融为一体,同平常一般既田螺口感绝对唔同。特式鳗鱼炒饭原条鳗鱼放左喺炒饭上面,有种壮观既效果。鳗鱼咬上去亦都非常好食,而味道浓厚,肉质亦都好有咬口!
英式格雷伯爵茶
今晚既餐汤系罗宋汤,餐包好脆,夹埋食,好开胃。
烟肉铺天薯条配上芝士忌廉酱
法国酥皮芝士田螺