坐车返屋企时经过一间车仔面店叫咩做「忠仔面」,佢嘅怀旧装修几特别😍,我叫左[慢煮咸香脆鸭髀捞面]、[蒜泥白肉]同埋叫多个[三款净𩠌]嚟试吓。[慢煮咸香脆鸭髀捞面] - 有两款面选择:大光面/乌冬,我拣咗大光面,首先讲吓只鸭髀,好香鸭油味,皮香脆,少少咸味,其实有啲似油封鸭髀,不过就系用焗嘅方法,几好食。另外会附一碗鸭油用嚟捞面,味道唔太咸,主要系鸭油香味,真系几正😋。呢个面餐会有杯饮品,我选择+$6改饮冻柠乐,不过可惜嘅系⋯⋯可乐唔系樽装,尤其系呢个环境下饮。[蒜泥白肉] - 首先份量好多,调味亦都唔错,不过⋯⋯呢款蒜泥白肉系热㗎,少咗白肉嘅爽,我自己就不太喜欢。[三款净𩠌] - 首先我拣咗菜底、猪骨清汤同埋惹味甜辣汁,至于三𩠌我就拣咗牛筋腩、鲜虾云吞、关东煮萝卜。餐牌上写住必食牛筋腩,我觉得正常,反而鲜虾云吞唔错,关东煮萝卜系最出色,呢个我个人认为系必食,另外惹味甜辣汁亦都系非常出色,有啲似甜面酱。