2017-11-06 108 浏览
今晚订枱试下传说中的慢煮菜,睇左咁多食评都有少少概念,整间餐厅比我想象中暗,非常适合情侣撑枱脚,也不赶人,一边食一边谈心。我地点左两份4-Course Dinner Set,沙律好Fresh,南瓜汤好Creamy,件多士真心好食,脆而不㶶。Main Course其中一个系慢煮安格斯肉眼,有些人好怕血淋淋的肉,但煮到熟透肉质又差D,呢个慢煮就完全回应到呢两个需求。慢煮的安格斯肉眼扒睇上去系熟的,切开有少少粉红,但无血水;件肉眼扒超大超厚身,但手起刀落,绝对唔会硬柴柴,单单用佢碟上面果D烧汁,已经好好食。强力推介佢个自制罗勒汁,好Fresh!肉类鲜好多!另外仲点左一个系海鲜意大利饭,大虾真系大;尤鱼弹牙;青口煮得岩岩好,够嫩滑;好香好惹味而唔系单纯地咸,食唔出佢用咩香料,不过会想食啰!海鲜意大利饭不得了!青口手掌咁大,大虾鲜甜爽口,米粒烟韧,忌廉汁浓厚配以鱿鱼粒口感丰富,再加上虾干洒向上面锦上添花😋套餐配埋两杯水果茶,虽然饮唔出系mocktail,但胜在清新解腻。另外,like Facebook page会送上每人一客甜品,是日系自家制chocolate mousse 配红莓酱,入口幼滑

朱古力mousse

套餐配埋两杯水果茶,虽然饮唔出系mocktail,但胜在清新解腻。另外,like Facebook page会送上每人一客甜品,是日系自家制chocolate mousse 配红莓酱,入口幼滑酸酸甜甜为晚餐作结😊Like 埋佢Facebook page会送是日甜品,我地果晚送嘅系朱古力慕丝,系满足嘅!

整体来说,是很舒服的一次约会,食物与环境都让人很开心,每一样野摆低后都可以讨论下,就算你再毒,都总会揾到野讲,价钱唔算低,但性价比高。