2020-03-23 251 浏览
今次又来到试吓新嘢先。呢间位于太子附近嘅Cafe,远离旺角闹市。地铁站距离大约10分钟大约7点零到,估唔到已经差唔多满。一入到门口见到餐厅好贴心咁提供左消毒搓手液比客人清洁双手清洁,够晒卫生值得表扬。点餐属于自助形式去收银处先点餐随后侍应会将食物送上枱,见到选择种类都有好多。我就一共点左五样嘢食。法式羊架七成熟,羊架有3条。非常香口,一啲都唔苏。最特别嘅系煮法,表面铺上一层芝士粉有焗,所以食落嘅时候有外脆内软嘅感觉,再配薄荷汁好夹。三条刚刚好够一个人食。另外点左个黑松露巴马臣芝士薯条,薯条系即叫即炸好新鲜,而且个份量亦都够大。薯条上面有沈左一层芝士粉再配上佢哋特制嘅黑松露芝士,够晒黑松露嘅味道,薯条好香脆一啲都唔干身而且够晒热。比起普通嘅炸薯条更富有层次。法式猪鞍嘅份量好大碟用左红酒汁来煮味道够晒特别,同埋酸果做配菜。猪仔骨好淋,有好香嘅香草味。另外亦点咗个满蚬肉蝴蝶意粉。我见餐牌上有两个size,一个系正常份量,另一个系双倍份量蚬肉。我就拣咗正常蚬肉。估唔到正常份量人嘅蚬肉已经好多铺们晒成个碟,好难想像双倍嘅份量系几大。味道方面,蚬肉好新鲜一啲都冇沙,蝴蝶粉亦好新,配上白汁香草个味道

法式猪鞍

估唔到正常份量人嘅蚬肉已经好多铺们晒成个碟,好难想像双倍嘅份量系几大。味道方面,蚬肉好新鲜一啲都冇沙,蝴蝶粉亦好新,配上白汁香草个味道好夹。唔会太浓味或淡味,个汁调得啱啱好。

另外点左个牛油果三文鱼薄饼,第一次试牛油果配薄饼,估唔到味道出奇地夹,唔会太油腻之余感觉好健康。配上佢嘅三文鱼同芝士好好味。
牛油果三文鱼薄饼