#chuchu食在青衣📍 Beans the Rambler 早排🐷食左9年嘅荃湾总店结业,beans真系陪伴住🐷长大,有好多回忆,但时移势易,好彩嘅系开咗好多分店,但🐷觉得呢间分店冇荃湾咁正,希望可以keep到荃湾嘅水准!分享下,朋友次次几饱都要加件cake,🐷一坐低就话唔要叫佢自己食,点知上甜品嘅时候系同🐷庆生,啱啱好过左4个月😂 真系要 #chuchu庆生推荐 系荃湾店嘅时候都庆过几次,除左画碟佢哋会写张卡比你都几有心思,不过佢今次画碟写错左我个名🫠🤣 —————————————————————❣️ 黄金蟹肉意大利粉 $86卖相好好!蟹膏和咸蛋黄酱好多,捞得晒成碟!汁都好杰挂汁好好,有咸蛋味但蟹味就冇乜,蟹肉好多,铺满晒面,意粉软硬适中.❣️ 黑松露软壳蟹意大利粉 $86🐷如果lunch黎就次次都食呢个,卖相仍然100分,成只软壳蟹比你,净系软壳蟹都值一半价钱,好大旧,外面炸到好脆!sauce系好浓嘅忌廉汁,有好多菇,又浓又香黑松露味,超挂汁,但食到尾真系会好济.❣️Hoeny Lemon Set送嘅,平时一定饮咖啡或者special drink,不过𠮶日🐷唔舒服,润喉啲😚.❣️Amer
#chuchu食在青衣
📍 Beans the Rambler
❣️ 黄金蟹肉意大利粉 $86

❣️ 黑松露软壳蟹意大利粉 $86

❣️Hoeny Lemon
❣️Americano
都系正正常常

❣️ 红桑子酱+云呢拿吉士拿破仑 +$25
本身话唔食嘅🐷都食左几啖,因为真系几好食,每层酥皮都好脆,红桑子酱能中和吉士嘅甜腻,系几唔错!

不专业评分
👅好味指数:7/10
💰性价比:7/10
👍🏻推荐:8/10
—————————————————————
🏡地址: Beans the Rambler (青衣)
青衣青敬路33号青衣城2期2楼222号舖
👉🏻宜家开左好多分店
#chuchu食西餐
#chuchu食甜品
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食评都好认真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相机食先 #香港好去处 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #周末好去处 #食好西 #美食推荐 #好食 #食食食 #tasty #美食 #饮品 #甜品#follow #like #like4like #人气食店

2022-05-18
午餐