今日屋企人生日同佢嚟咗旺角呢一间长阪烧,餐厅环境以日式船屋做主题,打卡一流。一坐低店员已经帮你安排好前菜,矶煮鲍鱼、莹光鱿鱼水云、汤叶~今日我哋坐定吧枱师傅会直接将食物放喺船长入边递俾我哋,再上就系刺身三盛有齐炙烧带子、大根鲭鱼同埋海胆!非常抵食啊鹅肝茶碗蒸香煎鹅肝口感绵密,放系日式蒸煮的嫩滑茶碗蒸上,双重嫩滑滋味珍味三点盛豚肉露荀-豚肉包住新鲜露荀平鸡皮- 鸡皮在烧烤时会变得酥脆牛胸腹-肉质较为嫩滑带点点嚼口十八小时风干马友风干及调味嘅马友,外皮甘香酥脆,肉质细嫩带点咸香味鲜,唧啲柠檬汁够哂滋味天妇罗生蚝🦪厚身蚝肉包住紫苏叶,金黄酥脆里面鲜嫩多汁,蚝味十足仲可以点埋抹茶盐莲藕莲藕的酥脆配上天妇罗薄薄粉浆食出食材天然味道北寄贝食到呢度其实已经好饱同埋惊叹点解呢个声可以咁多嘢食!原只北寄贝清蒸,上枱时职员仲会帮我哋洒咗少少柚子皮,贝肉新鲜清甜,连汤都饮晒食埋黑松露和牛炒饭,炒饭粒粒分明,仲有和牛做配料非常矜贵;吸物就系鲷鱼大蚬,汤底奶白味道浓郁甜品三点盛三款甜品放埋入和盒,分别有日本香蕉朱古力蛋糕、黑糖黄豆粉水信玄饼同埋百香果梳打~长阪烧Nagasakayaki旺角砵兰街189号2楼

、大根鲭鱼同埋海胆!非常抵食啊

鹅肝茶碗蒸
香煎鹅肝口感绵密,放系日式蒸煮的嫩滑茶碗蒸上,双重嫩滑滋味

珍味三点盛
豚肉露荀-豚肉包住新鲜露荀平