2024-12-24
🍴位于中环H code嘅西餐厅,一出lift已经有cozy嘅感觉,餐厅走廊有唔少圣诞装饰,餐厅装修走美式复古风情,卡位座位阔落,另外有露台室外座位。环境浪漫舒适,好适合庆祝生日或者周年🫕MOJO House Mussels with Fries & Mayo自家特调白酒忌廉汁蓝青口配薯条及蛋黄酱餐厅有好多款经典西式菜,包括我好钟意嘅蓝青口!呢到每日仲有指定近菜式半价,星期三刚好系蓝青口,半价后$104就食到,好抵。蓝青口大概有十几廿只,青口鲜甜,白酒忌廉汁有洋葱、蒜头香味,如果有面包点就更正!薯条炸得香脆,蛋黄酱香浓。🐮美国安格斯牛肉二重奏 $298新推出嘅菜式,可以一次过食到两个牛嘅部位,包括烧封门柳同炖牛面颊肉。封门柳 牛味香浓,肉质嫩滑多汁,纤维同脂肪分布均匀。红酒汁惹味炖牛面颊肉炖得好淋,酱汁较封门柳浓味。芹菜根蓉味道好清新,适合拌牛面颊一齐食。🍄🟫香草牛油炒野菌 $58好香牛油味,炒野菌永远唔会令你失望🏔️MOJO BAKED ALASKA 招牌火焰雪山 $168店员会将橙酒点火后淋上蛋白霜上,火焰雪山视觉效果真系一流,打卡一流。除左打卡外,味道完全超出期望。本身谂住食少少就
自家特调白酒忌廉汁蓝青口配薯条及蛋黄酱
薯条炸得香脆,蛋黄酱香浓。
🐮美国安格斯牛肉二重奏 $298
🍄🟫香草牛油炒野菌 $58
好香牛油味,炒野菌永远唔会令你失望
除左打卡外,味道完全超出期望。本身谂住食少少就算,点知蛋白霜好绵密,机橙酒好香,蛋白霜甜度适中,忍唔住一口接可咁食。
内层有士多啤梨+云尼拿雪糕,底层的海绵蛋糕松软。
三个layer一齐食,层次感丰富,是很有记忆点嘅甜品。
生日当月订位仲可以免费有火焰雪山一份,庆生必选!
🍎Apple Store
名字好特别嘅mocktail, 主要系ginger beer +苹果汁嘅味道,微甜清新。