2020-12-25
为咗庆祝两周年纪念日,男朋友特登book咗W酒店嘅自助餐,之前都听闻过呢间酒店嘅自助餐喺芸芸酒店之中算系数一数二,食完之后果然冇令我哋失望,系好满足嘅一餐。🥰🥰🥰未讲嘢食之前,要先讲吓佢嘅景,我哋入去嘅时候系大约6:00,咁啱可以见到黄昏嘅景色,望住前面嘅海食野,系几浪漫嘅😆第一轮出去当然要拎咗海鲜先,循例都系要拎啲龙虾、蟹脚同埋海螺、青口,龙虾啖啖肉,海螺够晒爽口。真系不得不提哩到嘅鱼生,超级新鲜!!!佢呢度嘅帆立贝系我食过最好食、最新鲜既!黎食嘅话一定要拎!十个推介👍🏻👍🏻👍🏻另外,三文鱼都好肥美!当食咗一段时间之后,侍应就会每一台都上一盘海鲜同埋一碟生蚝,海鲜嘅质素同出面拎嘅差唔多,不过就多咗带子,同埋一兜酱(浓芝士味)。而生蚝就略嫌瘦咗一啲,唔算好鲜甜。顺带一提,生蚝食晒可以再问侍应添加,喺出面冇得拎㗎!我哋再追加既第二棵生蚝🦪质素系好过第一盘既,大家不妨都嗌多一盘黎比较下🤔要介绍吓熟食方面,鹅肝真系超级好食,唔会太肥腻,好食到我食咗三旧😝牛扒同埋羊架都好霖好容易咬,质素好高!另外一定要提佢嘅汤!虽然冇影到相,但系佢个花胶汤好入味,味道鲜甜,好好饮!其他熟食味道都唔错,鲍鱼饭味
🥰🥰🥰
真系不得不提哩到嘅鱼生,超级新鲜!!!
另外,三文鱼都好肥美!
其他熟食味道都唔错,鲍鱼饭味道浓郁,而且份量唔算话好多,都值得一试。
🤤🤤🤤
最后要重点讲吓佢嘅甜品🍮
因为我实在系一个甜品控,尤其钟意食朱古力,所以去到甜品区简直双眼发光🌟
佢个朱古力挞系超浓朱古力味,而且系偏向黑朱古力𠮶只,唔会太甜,呢个我真系十级推介,我自己一个人都食咗六件🤣
另外,佢个焦糖布丁都好好食,好滑。
而佢最特别嘅甜品,就系即叫即整嘅pancake,可以自己选配料、酱,仲可以喺上面加字,于是我就偷偷地整咗呢个
🥰🥰🥰
同场仲见到好多人庆祝生日,哩到环境同气氛都好好,嘢食又好味,仲可以望埋日落🌄
认真唔错😋