2022-11-20 99 浏览
前几天预先在openrice订座,帮朋友庆祝生日。事前向餐厅查询,可以在甜品碟写上Happy birthday 。餐厅环境不错,气氛宁静,系一个适合与朋友倾计的地方。职员态度都很有礼貌,我们坐低后,职员向我们讲解是日精选甜品及餐汤是什么。我们叫了2个午餐:1)烟三文鱼蘑菇千岛酱手工薄饼;2)帆立贝配芝士忌廉汁意大利饭。午餐可选择配汤/沙律,而我们选择了是日餐汤-粟米汤。饮品方面,我们选择加$18转配热伯爵茶。Menu底部也有side dish 及甜品供我们加配。1)水牛城鸡翼 (3只)$25 加配推介:🌝🌝🌝🌝鸡翼汁惹味及香脆,少少辣,是一个开胃嘅小食。2)帆立贝配芝士忌廉汁意大利饭 $98推介:🌝🌝🌝🌜-呢个意大利饭虽偏湿(个人喜欢无咁湿),但非常邪恶(满满嘅芝士及忌廉,好快有饱肚感😂)-配料:3粒帆立贝及蘑菇。3)烟三文鱼蘑菇千岛酱手工薄饼 $88推介:🌝🌝🌝🌜薄饼有少许硬(较难切得开),但薄饼边香脆,而且有烟三文鱼做配料,味道👍🏻,不过唔系好食得出系千岛酱,可能系烟三文鱼嘅咸味盖过千岛汁😜。4)tiramisu $48加配推介:🌝🌝🌝🌝🌜甜品唔太甜,卖相很好(无影到侧面🥲),系一

1)水牛城鸡翼 (3只)$25 加配
推介:🌝🌝🌝🌝
鸡翼汁惹味及香脆,少少辣,是一个开胃嘅小食。
水牛城鸡翼

2)帆立贝配芝士忌廉汁意大利饭 $98
推介:🌝🌝🌝🌜
-配料:3粒帆立贝及蘑菇。

3)烟三文鱼蘑菇千岛酱手工薄饼 $88
推介:🌝🌝🌝🌜

4)tiramisu $48加配
推介:🌝🌝🌝🌝🌜
甜品唔太甜,卖相很好(无影到侧面🥲),系一个好嘅午餐ending。当职员递上写有happy birthday嘅甜品碟时,原来伴随住happy birthday嘅歌,我同朋友又惊又喜😗,多谢餐厅咁识搞气氛😇,亦都为餐厅加了唔少分。

总结:整体(味道、卖相及环境)都有中上水平,会帮衬下次,想试下餐厅其他较受欢迎嘅菜式。
2022-11-20
庆祝纪念