由于早前嚟食过Lunch Buffet已经觉得相当唔错,谂紧过几日就系爹哋嘅正日生日去边度庆祝?点知上网睇𠮶阵咁啱睇到一篇系介绍呢度嘅Dinner Buffet系用龙虾嚟做主题,啱晒一直都超钟意食龙虾嘅我们,所以我们就拣咗去尖沙咀The Mira Hong Kong嘅Yamm食自助晚餐庆祝爹哋生日!喺正式开始可以攞嘢食𠮶阵,我们见到师傅非常有心思咁将啲波士顿龙虾堆砌成一大座波士顿龙虾山咁,感觉相当壮观,可以话系全场最瞩目嘅影相点,而且每只龙虾都有超多膏,肉质非常爽甜弹牙,真系超正呀!龙虾蟹肉海胆蒸蛋酿蟹盖系将啲蟹肉捞埋啲蛋白一齐蒸,之后再加埋啲鲜甜软滑嘅海胆同蟹籽喺面,夹埋一齐食,令到口感相当丰富!火焰龙虾配蛋黄牛油及菠菜洋葱系将顶层嘅蛋黄酱用火轻轻烧过,底层就系煎香咗嘅龙虾粒同菠菜,夹埋一齐食感觉好惹味醒胃!龙虾蟹肉酿牛油果系将啲龙虾肉同蟹肉,再加埋啲三文鱼籽,放喺软滑嘅牛油果上面,食落感觉好清新,而且卖相亦非常吸引!龙虾杂莓沙律就不过不失!蒜香黑椒炒龙虾钳炒得都几够镬气,香辣嘅黑椒令到味道更加惹味!龙虾天妇罗寿司系将龙虾炸成天妇罗,之后包喺寿司饭入面,味道唔算好浓郁!讲到呢度,可以
感觉相当壮观,
可以话系全场最瞩目嘅影相点,
而且每只龙虾都有超多膏,肉质非常爽甜弹牙,真系超正呀!
讲到呢度,可以话今次嘅龙虾主题食物都差唔多食晒!
大至上我们都好满意,而且创意十足!
另外!生日嘅话,每位人客都会送一杯香槟!
波士顿龙虾山
龙虾蟹肉海胆蒸蛋酿蟹盖/火焰龙虾配蛋黄牛油及菠菜洋葱