2024-07-21
朋友生日要求呢啲间餐厅食饭,今次系我第二次食呢间餐厅。餐厅环境气氛好好,晚市全场满座,如果嚟食最好就book定位先。 前菜我哋叫咗冻蟹肉千层 ,三文鱼他他同埋烧鸡沙律🥗三样入面最钟意系三文鱼他他,配埋蛋黄口感滑滑哋,入面有啲青瓜、红葱头等等,无咁单调,唔会好重调味几开胃,面包略嫌唔够脆,少少烟韧。主食叫左龙虾意大利饭🦞,香蒜橄榄油意大利面,400g肉眼牛扒🥩同埋招牌忌廉青口。龙虾意大利饭有成只龙虾喺面,肉质弹牙,唔系霉霉地𠮶种,蕃茄底嘅意大利饭就正正常常,无咩特别,胜在有大大只龙虾肉。反而香蒜橄榄油意大利面有惊喜,蒜蓉橄榄油味好香好挂汁,意大利面质弹牙,唔会煮得过腍。呢间最好食系佢嘅招牌忌廉青口,青口新鲜,忌廉汁带少少咸味,有啲细粒洋葱萝卜,好味到直头当汤咁饮,每个人都食足10几只。朋友生日叫咗个窝夫🧇嚟食,会有职员一边播生日歌一边拎个蛋糕出嚟,一排职员为朋友唱生日歌,好有气氛。全晚差唔多有六七台客人庆祝生日,睇嚟好多人都会拣呢间餐厅嚟庆生。整体嚟讲食物都有质素,无一样特别唔好食嘅食物,有机会会想再嚟食😋
前菜我哋叫咗冻蟹肉千层 ,三文鱼他他同埋烧鸡沙律🥗