2024-07-07
庆祝生日 浪漫美景半自助午餐铜锣湾V point 嘅餐厅都可以望到维港海景,每次喺V point食饭嘅餐厅我都好满意😋今次顶层的Alto Bar & Grill 既Weekend Brunch Buffet, 可以由12pm 食到3pm, 供应无限量四款tasting plates. 同男友庆祝生日,于是特意拣咗一间靓餐厅,果然冇拣错😊Tasting menu餐厅推介吓,四款tasting plates 都各来一碟,分别有伊比利亚黑毛猪扒,阿根廷牛柳扒,烤三文鱼,及RISOTTO意大利烩饭,四款味道不错,个人觉得胃口不大嘅话,唔需要加主菜,知只食tasting plates 及自助Bar 都好够了。点好tasting menu, 我地就去自助区拎不同既小食,无限任添任食区,提供了多款特色沙律、火腿、芝士、迷你挞等开胃小菜。另外,餐厅职员会拎一篮面包俾你选择,面包松脆及香软及牛油酥香😄😊好味。Hanger Steak 🥩 USDA 五成熟嘅封门柳牛扒,牛肉味香,熟到刚好,预先切好,外表煎香,推介😌烤鳕鱼配面包碎、焦糖洋葱、烟熏青口、薯仔及奶油酱我好少食鳕鱼,觉得餐厅整得不错,外面脆脆,但
Tasting menu
Hanger Steak 🥩 USDA
烤鳕鱼配面包碎、焦糖洋葱、烟熏青口、薯仔及奶油酱
我好少食鳕鱼,觉得餐厅整得不错,外面脆脆,但系由于食得太饱,同个人不太好鱼,觉得下次只加一项Menu ,反而想再点黑毛猪扒又其他tasting plates.
甜品及水果都美味😁加上一杯黑咖啡,完美庆祝生日😆