2012-10-11
一早打去BOOK 位, 大颗儿7人想早点食, 咁就BOOK 6:30啦..点知接线生话只有5:30 人数够才比入,哗 洗唔洗咁巴闭呀!一去到, 迟左10MINS, 但入面已经差不多满坐,原来元朗D人咁早食晚餐架!!!!!!!!!!我们参考OPENRICE上的食评, 叫左焗鱼肠, 马拉糕,五味鸡,好快就已经上菜啦!!我谂因为会有太才人叫这些招牌菜, 所以一早煮好了..但三样都OK GOOD WOW五味鸡有鸡味也滑!!个鱼肠一点儿煋味也没有, 也没有浓浓的胡椒粉味, 好美味!难怪是招牌...正!!!!!!!!马拉糕 要点完, 再要叫店员上, 先上架, 好!猪油好像放左好耐,有D益味, $10一个饭也OK 这个就略逊一筹了, 炸得不透, 可能没有太多人叫, 妈妈自家制的还比这个好食.9肚鱼炸到骨也可以食. 正乳猪好脆也肥美, 热腾腾 不错仲布一个芋头鸡, 一个菜味道也一般 最后还有糖水送,有麦米粥或红豆沙,我选了红豆沙, 但太太...甜了.结帐时才发现, 原来所以𩠌菜一律是$70,好抵食, 怪不得每次经过都好多人等位啦!!!
点知接线生话只有5:30 人数够才比入,
哗 洗唔洗咁巴闭呀!
一去到, 迟左10MINS, 但入面已经差不多满坐,
原来元朗D人咁早食晚餐架!!!!!!!!!!
好快就已经上菜啦!!
我谂因为会有太才人叫这些招牌菜, 所以一早煮好了..
但三样都OK GOOD WOW
五味鸡有鸡味也滑!! 个鱼肠一点儿煋味也没有, 也没有浓浓的胡椒粉味, 好美味!
难怪是招牌...正!!!!!!!! 马拉糕 要点完, 再要叫店员上, 先上架, 好! 猪油好像放左好耐,有D益味, $10一个饭也OK 这个就略逊一筹了, 炸得不透, 可能没有太多人叫, 妈妈自家制的还比这个好食. 9肚鱼炸到骨也可以食. 正 乳猪好脆也肥美, 热腾腾 不错 仲布一个芋头鸡, 一个菜味道也一般
最后还有糖水送,
有麦米粥或红豆沙,
我选了红豆沙, 但太太...甜了.
结帐时才发现, 原来所以𩠌菜一律是$70,
好抵食, 怪不得每次经过都好多人等位啦!!!