2022-05-24 7871 浏览
庆祝朋友生日,然后睇到呢间韩烧既景色唔错,所以就book左呢间。~烧肉精选美国牛肋骨(腌)腌得好入味,甜甜地既烧肉酱,令我谂反起韩国好岀名既立食牛,都系牛肋骨同甜甜既烧肉酱。店员会帮我地剪食一片片方便我地烧。美国特级霜降牛肉因为韩牛只有扒,冇薄切,所以就点左霜降牛肉。不过不失,油脂唔够。韩国济洲特级新鲜黑豚五花腩片(无腌)想点厚切既五花腩,但店员过短期内唔会反货。店员都好贴心咁帮我地剪细块d,方便我地烧。另外点左生菜同芝麻叶,如果唔钟意好劲香料味,就未必钟意芝麻叶啦。~其他熟食三色煎饼(泡菜,海鲜及杂菜)薄薄既煎饼,内脆外软。水冷面最后既水冷面烟烟韧韧,加入左青瓜同梨丝,非常清爽,解腻。整体黎讲,冇太特别既点,但系环境唔错,庆祝活动都系唔错之选。特别留意,冇得指定要窗边位/海景位,系先到先得。

~烧肉

美国特级霜降牛肉

韩国济洲特级新鲜黑豚五花腩片(无腌)

~其他熟食
三色煎饼(泡菜,海鲜及杂菜)
薄薄既煎饼,内脆外软。

水冷面
最后既水冷面烟烟韧韧,加入左青瓜同梨丝,非常清爽,解腻。

特别留意,冇得指定要窗边位/海景位,系先到先得。
小菜
美国特级霜降牛肉
韩国济洲特级新鲜黑豚五花腩片(无腌)
2022-05-22
庆祝纪念