2021-12-05 661 浏览
揾间米芝莲餐厅同老婆庆祝结婚周年,行上兰桂坊系有啲攰。间餐厅装修如梳化、中间的酒吧、吊灯,都充满外国古典味道,楼底唔高,但系冇乜冷气,一坐低感觉有少少焗,但系真系好浪漫。侍应即刻新鲜切咗两旧芝士。几款面包都好香脆新鲜,芝士味同蕃茄味都好重,cold cut 有少少漏同埋咸,加上新鲜切嘅芝士味道好浓,真系要一路食面包去中和返。侍应即刻系你面前整嘅新鲜凯撒沙律,最出色系顶头最后加个几条鱼仔,同埋香脆嘅面包,炸面包仲有啲甜甜地,配上新鲜香甜嘅罗马生菜,同埋大量芝士,份量又大,唔怪得知几乎都见到有人嗌。龙虾意大利云吞,酱汁creamy,有用龙虾肉粒,上碟已经分好二人份量,眼看份量唔多,但其实好漏好饱,味道浓真系好好味。换上咁靓嘅甜品碟,几个侍应过嚟唱歌,送上甜品,同埋即影即有相片。佢哋甜品好特别,冇Menu,喺架车度自己拣。Tiramisu 蛋糕牌老婆自己加,好衬佢哋𠮶甜品同埋只碟。

侍应即刻新鲜切咗两旧芝士。

佢哋甜品好特别,冇Menu,喺架车度自己拣。