2022-06-10 50 浏览
因为屋企人生日嘅关系,但系佢哋好多都冇打疫苗,所以入唔到餐厅食饭,屋企人又好钟意食海鲜同生蚝,上网见到呢间餐厅海鲜comment 好好,所以一于试下我地今次叫左海鲜拼盘,除左生蚝,仲有带子,地中海红虾,赤背一攞到返屋企,打开包装就十分之惊叹,个卖相真系好吸引,仲有闪灯,好啱生日庆祝打卡讲下食物味道带子:好厚肉,好鲜甜,顶级刺身质素地中海红虾:有虾膏,肉质爽口弹牙赤背:十分之爽脆,厚肉生蚝有五款,每款两只Tia Maraa Pearl:外型最细,肉质肥美,海水味不算重,淡味清甜Namibia:外表较肥美,肉色偏牛奶白,食落去味道较鲜甜。 对我来说咸甜适中,口感CreamyTarbouriech:浅粉红色的外壳,食落带有榛子味,并带有甜味,生蚝味较浓郁Cocollos:蚝味较浓,带子位带甜,食落海水味较重,好清新,肉质甘甜丰富Gillardeau:外型最大只,海水味十分浓,肉质比较厚实听职员讲自家直接从法国蚝场直接入口生蚝,品质及稳定性更高,而且会引入好多时令食材,每次都会有唔同的惊喜总括而言,日后庆祝又多一个好选择,我一定会再encore

我地今次叫左海鲜拼盘,除左生蚝,仲有带子,地中海红虾,赤背

讲下食物味道
带子:好厚肉,好鲜甜,顶级刺身质素

地中海红虾:有虾膏,肉质爽口弹牙

赤背:十分之爽脆,厚肉

生蚝有五款,每款两只

总括而言,日后庆祝又多一个好选择,我一定会再encore
外卖自取