2024-03-27
西九呢个地方真系中产之地,喺呢间cafe饮杯咖啡,价钱超出我既想像!塔塔子叫左一杯espresso tonic, 一杯iced mocha, 一件巴斯克芝士蛋糕, 三样野加埋要超过200蚊! 系咪真系咁好食呢?两杯咖啡入面,espresso tonic比较出色,我拣左fruity味咖啡豆,配合tonic water既微酸都算清新,但系好细杯,应该一罐mini size既tonic水都唔落哂比你,店家喺控制食材成本呢方便确系出色,仲要索价$70-80蚊一杯! 果然系做生意既好材料!另一杯iced mocha,比MxCafe果D仲要难饮。咖啡淡而无味,朱古力味亦唔突出,洒上可可粉亦无补于事。同埋都系好细杯,索价$7X,唔讲以为自己去左瑞士饮咖啡。而甜品就叫左巴斯克芝士蛋糕,呢个就叫有D诚意,入面有麻糬,口感同味道都唔错,3样item入面呢样黎讲比较出色。总括黎讲,呢间cafe真系可一不可再,完全唔值。
总括黎讲,呢间cafe真系可一不可再,完全唔值。