2021-11-22
今日朋友带左我去一间位于尖沙咀K11附近的餐厅庆生,上到去先知原本岚桥系OpenRice 2021年必食餐厅之一🤩🤩令我更加期待😚😚餐厅的设计以日式居酒屋为主,楼高三层,底层是丼饭定食,楼上就有bar 枱同四人座位,大约可容纳24个人左右。我地就拣左bar 枱位坐。山葵八爪鱼渍如果有人同我一样好钟意食芥末,甘就一定要叫呢个小食,包你过瘾👍🏻和风刺生沙律CP值十分高,终于知点解甘多人黎到都必叫。系劲大份!我同个朋友都好意外个沙律甘大份,d菜仲要好清爽甜👍🏻沙律菜同刺生比例系7:3,加上又有蟹籽同蕃茄仔配埋柚子醋,甜甜酸酸,口感十分丰富,balance左成餐饭❤️寿司盛八点 (赤身、油甘鱼、三文鱼、甜虾、拖罗蓉海胆杯)鲜、甜、美免治鸡肉棒配温泉蛋其实我每次食居酒屋都必定叫免治鸡肉棒,因为我太钟意食啦😎每次食我都会闻一闻岩岩烧到脆身既鸡肉棒,淡香既烧汁系表面,再慢慢咬一啖😆好幸福呢~呢间餐厅厨师好有心意,唔系普通生鸡蛋配肉棒,系有豉油既温泉蛋👍🏻烧日本花鱼配一夜干强烈建议不好好似我甘单点,一定要配饭食or酒饮!因为真心咸😂今晚食得好开心,下次会黎试埋个乌冬同蚬❤️
山葵八爪鱼渍
和风刺生沙律
免治鸡肉棒配温泉蛋
烧日本花鱼配一夜干
今晚食得好开心,下次会黎试埋个乌冬同蚬❤️