2022-10-18
拣食边间自助餐通常都会focus左系餐厅提供嘅冷盘种类先 龙虾生蚝长脚蟹都系我大爱同回本之选😁 终是今次就泥试试位于西贡嘅MW Hotel dinner buffet🍽️ 位置虽然吾算方便但朋友揸车由将军澳去都吾洗半个钟都算okay🚗🦞🦀🦪🐚🦐冷盘包括龙虾生蚝长脚蟹 面包蟹 青口 冻虾 螺 种类非常丰富真系可以话应有尽有🤩🤩而且食物质素亦都吾错👍🏼特别系龙虾同面包蟹都好多有膏其他海鲜特别系生蚝亦都好新鲜有海水味🌊🐟🦐🐙🐠日式刺身包括 三文鱼 希灵鱼 鱿鱼 甜虾 同埋八爪鱼虽然款式种类唔算多 但食落每款都好新鲜好味😚🥘🥩🍢热盘熟食类又唔同国家食物嘅熟食 例如有 烧肉眼扒 焗猪手 虾多士 烧牛仔骨 烧大虾 日式天妇罗 中汤 周打海鲜汤 日式拉面 中式蒸鱼炒菜点心等等等食咗好多嘢系令我特别深刻嘅师傅即场烧嘅串烧串 无论系烧大虾定系烧鸡肉都热辣辣香喷喷超好味🤤🍨🍰🍉水果甜品甜品类比较普通 而放甜品嘅位置都唔算大雪糕系Häagen-Dazs不过得三种味🍦不过我哋已经食到非常饱 随便食咗啲生果 啫喱同雪糕 再结束左我哋今次超丰富嘅自助餐之旅🤪💭非常推荐性价比好高嘅自助餐🙆🏻♀️见到冷盘种类咁丰富仲要
🦞🦀🦪🐚🦐冷盘
🍨🍰🍉水果 甜品
甜品类比较普通 而放甜品嘅位置都唔算大
雪糕系Häagen-Dazs不过得三种味🍦
💭非常推荐性价比好高嘅 自助餐🙆🏻♀️
见到冷盘种类咁丰富仲要每样味道都吾错 一次过满足晒好多个愿望🔮 另外餐厅一出就系平时好多人打卡嘅WM hotel玻璃教堂⛪️夜晚都靓不过相信有阳光会仲靓下次应该要食之前打左卡先得🤣🤣
📍西贡惠民路28号WM酒店LG楼
💰每位$588 (网上预约有9折变相吾洗加一)