2023-07-19
今日即兴同男朋友系太子食野,谂唔到食咩就打算去金鳯锯扒,正当行到去金鳯,旁边有一间小店大大只字写住$45铁板餐,咁抵唔系唔试呀嘛,于是我地坐低叫左2份西冷,分别跟薯菜同意粉,同样系黑椒汁,加埋冻饮total 两位$100仲有4蚊找🙈但最惊喜系,竟然好食过金鳯!!食物方面,西冷系薄薄地两大块,份量十足,无筋,重肉味,口感嫩滑,薯条有焦香味,最出色系个黑椒汁,好足料,岩岩抄起咁,唔系好辣十分惹味,听到第二张枱赞个蒜蓉汁,下次要试😍饮品方面,冻奶茶系典型茶餐厅好饮既味道,忌廉汤热辣辣唔错。店内职员厨师都好nice,可能新开无咩客,出黎倾左几句睇下我地有咩comment ,feel到佢地好有heart 去经营,加油啊👏$45 系试食价,下次去未必有啦,不过贵d都值得🍽️,个人认为$45抵得滞,令人错觉系试伏😆,同埋我建议放返d靓相吸客金鳯一个餐都$1xx up ,大四喜无论性价比同食物品质都赢左,忍唔住即刻写食评支持支持
饮品方面,冻奶茶系典型茶餐厅好饮既味道,忌廉汤热辣辣唔错。