2009-11-11 8 浏览
1个月前已从杂志知道此餐厅开幕, 食品又系由日本直送, 心谂应该唔差, 立即行动, 去食个lunch试吓先啦, 中午12时左右到....omg....门口已有至少30人, 而且又约左人, 无法, 唯有撤退上个星期六终于同家人一行4大1细人再到, 6:10到达, 都谂住要等, 门口位姐姐话要等大枱?, 算啦...日本餐厅可能座位比较细, (实际系餐桌颇大), 等.........45分钟后, 细枱(2至4人...系2至4人)已叫了十数张, 眼见比我迟20分钟才到都已入座, 遂跟门口位姐姐商讨, 安排4人座位, 她没有答允, 只安抚我们说一有大枱即可入座, 无法.....再等......又过了15分钟, 仍没有大枱埋单, 再跟门口位姐姐商讨, 仍是相同答案, 已经想放弃, 但又有点不忿, 再等......又过了15分钟, 情况仍是一样, 再跟门口位姐姐周旋, 她才好不情愿下安排了一张4人枱, 人都din终于入座, 大人细路都饿了, 遂先叫了温泉玉子沙律, 凉伴鸭胸填肚, 跟手叫黑衫经理介绍, 叫了北海道知床鸡锅加和牛, 申烧鸡翼, 三色汁冷稻庭乌冬, 普通嘅冷稻庭乌冬, 再加一个合鸭汁稻

, 情况仍是一样
, 再跟门口位姐姐周旋, 她才好不情愿下安排了一张4人枱
, 人都din

终于入座, 大人细路都饿了, 遂先叫了温泉玉子沙律, 凉伴鸭胸填肚, 跟手叫黑衫经理介绍, 叫了北海道知床鸡锅加和牛, 申烧鸡翼, 三色汁冷稻庭乌冬, 普通嘅冷稻庭乌冬, 再加一个合鸭汁稻庭挂乌冬, 因已叫了鸭胸做头盆, 怕又系鸭, 但黑衫经理话无肉嘅, 只配汁, 好了, 有得食........

结果系沙律有鸭胸, 头盆系鸭胸, 连哪个黑衫经理话无肉嘅合鸭汁稻庭挂乌冬, 都跟一碟鸭胸, 一枱都系, 哪个黑衫经理真好介绍

因5人坐4人枱, 遂外加了枱放鸡锅料, 算细心, 但就因为咁, 途中要起身才可将食物放入锅内, 但无人帮手?

总括鸡锅最好味, 有鸡味但偏咸, $320一锅, 不值, 招牌稻庭乌冬不够爽滑, 放上枱一阵后还黏埋一齐, 好似无过冷河, 和牛系好味嘅, 但$120四块............三色汁中玉子汁最香, 可能系日本蛋嘅关系, 其余普通过普通

2009-11-07
  • 北海道知床鸡锅