2022-10-01 81 浏览
📍 Kicho 希鸟 (中环)中环皇后大道中48号万年大厦1楼2B号舖 🐣 16-course Tasting menu (including yakitori x 7)💵 $1,000 + 10%是日餐单: 鸡肉丸汤: 粒鸡肉丸又bland又散散地 有啲似细个病左会饮𠮶啲汤… 鸡肩: 由于我唔食得鸡颈/thyroid, 师传整左呢个variation比我 口感实净 调味唔错!慢煮鸡胸肉 配牛油果/乌鱼子: 旧鸡胸𠮶种半暖嘅温度… 一言难尽😶‍🌫️半生熟鸡柳 配三文鱼子: 个人觉得两样野个味根本唔夹!鸡肝酱饼: 几好食 见有人话有好苦嘅aftertaste 好彩我唔觉鸡胸 配山椒粉鸡冠茶碗蒸: 今晚稍为特别嘅部位就系呢个鸡冠 但配茶碗蒸上就淋哂 所以咬左一啖就放弃左😩鸡肾米麸 配艾草/竹炭/味噌免治鸡肉棒鸡髀鸡翼(又)鸡髀 配山椒酱鸡汤拉面: 个鸡汤够香浓 可能系呢餐最好食𠮶道菜甜品:栗子蓉配海盐雪糕 蕃薯天妇罗 布甸 总结:- 部分食物combo根本唔夹- yakitori质素普通 即使师傅喺面前烧足全晚 亦食唔出明显嘅炭烧味- 想食鸡嘅特别部位嘅话 你会失望- 服务几好 斟茶/抹枱等
📍 Kicho 希鸟 (中环)
中环皇后大道中48号万年大厦1楼2B号舖

💵 $1,000 + 10%

是日餐单:
半生熟鸡柳 配三文鱼子: 个人觉得两样野个味根本唔夹!
鸡胸 配山椒粉

Taste: 👅👅1/2
Value for Money: 💰💰
Service: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Will I go again? Probably not
(on a scale of 0-5 emojis)