2023-05-02
最近多去Vcity揾食,好迟先发现开咗间烧肉店,当然要去试一试。环境舒适干净,张台够晒大点多几款嘢食都唔会太迫;烧肉店有肉味就当然避唔到,但佢个炉系自带「吸烟」功能,烧起唔会好大油烟。每台客人无论点咩都会附上沙津,仲可以无限添,好贴心。食完咁多肉配返啲菜清新好多。跟住要讲超级加分位!店员会帮手烧肉,唔洗自己动手就有得食真系好爽!仲要唔系Hea烧㗎,火候控制得好之余连摆碟都好有心机。每烧一款肉就换铁板又换碟,好有诚意!全晚见佢哋走嚟走去,有条不紊兼顾几台烧肉,真心欣赏!当晚点嘅肉大部份都由店员帮忙烧,至于确实边种佢哋会帮忙就自己问问更清楚啦~酱汁牛肋烧嫩滑冇筋,油脂比例适中,本身酱汁已经腌到入晒味,完全唔洗加其他调味。和牛寿喜烧先将和牛烧至半熟,放入拌有蛋浆嘅寿喜烧酱汁中,再包裹饭团一齐食,劲有满足感嘅配搭,牛香、油香、蛋香齐晒!店员好有功架一本渍和牛牛肋肉对我嚟讲烧肉必备两样嘢 - 牛肉同菠萝一次有齐。两者夹埋都几相得益彰,加入菠萝令肉质更幼嫩,酸酸甜甜又解腻。唔好睇个菠萝仔细细只,入面都有唔少肉,当然要烧埋嚟食!特上猪梅花肉猪肉香甜有肉鲜味,稍为干咗少少可以多返啲脂肪就更正(肥仔口味
酱汁牛肋烧
和牛寿喜烧
店员好有功架
一本渍和牛牛肋肉
唔好睇个菠萝仔细细只,入面都有唔少肉,当然要烧埋嚟食!
特上猪梅花肉
猪肉香甜有肉鲜味,稍为干咗少少可以多返啲脂肪就更正(肥仔口味),明明好饱但因为店员剪成细细块,不知不觉就食晒。
大八爪鱼脚
有人帮手烧先敢点系列,劲大只好厚肉,咬落去咸鲜味满泻。
龙虾尾
又系有人帮手烧先敢点系列,虾肉结实弹牙,望落去加咗好多蒜但味道唔会过浓,个人觉得可以沾埋个蒜蓉牛油更香口。
一定要点嘢饮!唔想饮酒可以叫梳打,口味选择几多,食完肉再饮啖真系好爽。
附上餐厅环境俾大家参考,坐得舒适食得舒适已经好加分,店员服务超级好,有下次!