2016-03-23
星期日瞓到自然醒,肚饿又唔想食茶记, 无意间发现近天后𠮶边开咗新餐厅就嚟试下。中午12点左右到, 唔驶等位, 被安排坐喺左手边嘅梳化座位, 装修简单舒适, 灯饰分别系牛奶樽同埋太阳蛋, 好可爱。午餐嘅餐牌有两款, 我拣左lunch special 流心芝士炸鸡饭 (本身想叫佢转意粉但系唔记得咗 )午餐有埋沙律或汤 (蕃茄/粟米) + 嘢饮, 我同老公都系饮汤, 我蕃茄佢粟米。上枱时仲系热辣辣, 蕃茄味好浓, 粟米就麻麻喇, 冇乜味, 饮几啖就见到 "stay warm and carry on" 嘅字眼, 感觉几得意。佢哋嘅餐具全部都有ASAP嘅LOGO, 但系唔知点解望落去好似用咗好耐咁, 好残旧。等咗10分钟左右主菜就送到嚟我面前喇, 卖相几好, 最欣赏佢地会有几条瓜作伴菜, 而家出街食饭都好会有伴菜, 就算有都系得一条咁多。话明系流心芝士, 紧系即刻要切开睇下有几流心先啦, 一切D芝士就流出嚟, 即刻要切旧鸡扒出嚟兜返住D芝士放入口, 食落芝士味唔太浓, 唔会觉得漏, 个鸡肉好滑, 本身个饭汁底系野菌, 但就唔系好出众。其实我最想试系佢地嘅早餐, 下次要早D先得。总括嚟讲成间餐厅
中午12点左右到, 唔驶等位, 被安排坐喺左手边嘅梳化座位, 装修简单舒适, 灯饰分别系牛奶樽同埋太阳蛋, 好可爱。 午餐嘅餐牌有两款, 我拣左lunch special 流心芝士 炸鸡饭 (本身想叫佢转意粉但系唔记得咗 ) 午餐有埋沙律或汤 (蕃茄/粟米) + 嘢饮, 我同老公都系饮汤, 我蕃茄佢粟米。上枱时仲系热辣辣, 蕃茄味好浓, 粟米就麻麻喇, 冇乜味, 饮几啖就见到 "stay warm and carry on" 嘅字眼, 感觉几得意。佢哋嘅餐具全部都有ASAP嘅LOGO, 但系唔知点解望落去好似用咗好耐咁, 好残旧。 等咗10分钟左右主菜就送到嚟我面前喇, 卖相几好, 最欣赏佢地会有几条瓜作伴菜, 而家出街食饭都好会有伴菜, 就算有都系得一条咁多。话明系流心芝士, 紧系即刻要切开睇下有几流心先啦, 一切D芝士就流出嚟, 即刻要切旧鸡扒出嚟兜返住D芝士放入口, 食落芝士味唔太浓, 唔会觉得漏, 个鸡肉好滑, 本身个饭汁底系野菌, 但就唔系好出众。 其实我最想试系佢地嘅早餐, 下次要早D先得。总括嚟讲成间餐厅嘅气氛系好休闲, 环境懒洋洋咁, 好适合得闲冇嘢做入去坐下饮杯野, 自己一个人都完全冇问题, 唔驶去咖啡店同人迫。一定会再嚟!