2021-07-11 524 浏览
无得去韩国旅行,唯有食住韩烧幻想自己响韩国啦🇰🇷🥲蕃薯妹又揾倒间由装修到食品都几有韩国风味嘅韩烧😋 价钱仲唔贵~ 一坐低店员就奉上韩式前菜、生菜,最贴心嘅系有即弃围裙同埋口罩套🤩 咁著咗浅色衫去食都唔怕噜~~呢度仲有埋蕃薯妹最爱嘅炉边泡菜蛋、炉边芝士粟米🌽👀 我闻倒+5kg嘅味道🐷😆两个人叫咗个《济洲五花肉套餐》,呢个套餐其实系2-3人份量,除咗餐牌上有写嘅嘢,佢仲俾多只《豪快苹果酱油鸡腿》我哋… 老老豆豆😅 其实以蕃薯妹同朋友嘅食量,呢个份量可以够4个人食🤪《济洲五花肉套餐》$588套餐包括有:黑毛和牛上贝身肉、特选牛五花、济洲猪五花肉、豪快严选牛舌、酱油梅花肉、韩式粉丝 必食推荐系《黑毛和牛上贝身肉》😍入口即化嘅和牛~ 牛味香浓!劲好味😋朋友唔钟意食太油腻,所以反而佢好钟意《特选牛五花》,油脂同肉嘅比例平衡啲,而且呢度嘅腌酱都相当唔错。《豪快苹果酱油鸡腿》单点$88大只到唔知点食好😂 剪开佢都有少少鸡手鸭脚。不过呢只鸡腿认真好味~ 微甜嘅酱油+嫩滑又juicy嘅鸡腿肉~ 将鸡皮烧到少少脆口同鸡肉一齐食~😋正!韩式炒粉丝都好好味😋太多肉肉~ 用生菜包住食冇咁油腻😋《济州特饮》、《梅子

无得去韩国旅行,唯有食住韩烧幻想自己响韩国啦🇰🇷🥲

好多前菜

炉边芝士粟米🌽

济洲五花肉套餐

《济洲五花肉套餐》$588

黑毛和牛上贝身肉

豪快苹果酱油鸡腿

《豪快苹果酱油鸡腿》单点$88
大只到唔知点食好😂 剪开佢都有少少鸡手鸭脚。

韩式炒粉丝

韩式炒粉丝都好好味😋

生菜包肉😋

太多肉肉~ 用生菜包住食冇咁油腻😋

《济州特饮》、《梅子青柠梳打》

《济州特饮》、《梅子青柠梳打》@$32
朋友点咗《济州特饮》原来系柚子+绿茶,味道几match,清新解渴~
《梅子青柠梳打》好好饮又开胃!😆听个名都知道会比较酸~ 啱晒食烧肉解腻🥰

每人埋单都只系$360左右,其实三个人嚟食同样份量都足够喔!

2021-07-08
好多前菜