2016-02-12 734 浏览
好朋友生日,唔想求其买美X圣安X蛋糕,由于相约系铜锣湾食饭,于是拜托另一朋友去呢家新开日式芝士蛋糕店买蛋糕。日式芝士蛋糕已经唔系咩新鲜事,仲记得n年前伊藤家系威系势,虽然威左一阵已经没落,但我其实几钟意呢种cheese cake的,因为质感轻盈d,冇美式芝士蛋糕咁腻。Uncle Tetsu的来临,忽然又勾起想食的欲望。一个$59唔系贵,据排队朋友声称打左几个蛇饼,但都好快买到。佢外表同logo都好似大阪难波果间饼店,所以最初都有点混淆。正常size,大概可以分8份,质感几湿润松软(有点似梳乎厘),芝士味香但唔太浓,兼且有蛋香,食多少少都唔会滞。注意暂时每人限买一个。唔知呢股热潮今次可以维持几耐呢?值得去指数:
注意暂时每人限买一个。唔知呢股热潮今次可以维持几耐呢?
值得去指数:
15 分钟 (外卖自取)