2022-07-16 16 浏览
—————————📍铜锣湾#铜锣湾#九龙城同捞同煲——————————❏ 老港沙嗲锅食港式边炉梗系要食沙嗲汤底,沙嗲味闻落去好香浓浓郁,但系食落又唔会太重口味☺️❏ 安格斯牛肉🐮肥瘦分明,雪花纹路吸引,肉味好香浓,配埋个沙嗲汤底食一流❏ 羊肉片🐏羊肉片份量都好足,肉质嫩滑,唔会太重臊味❏ 鲜虾云吞云吞绝对唔系雪藏货,感觉上系自家制包嘅。大大粒够饱满。❏ 家乡米酒黄沙猪润猪膶用黄酒腌制完,同埋比较厚身,滚嘅时候要留意番个时间,咬落去粉嫩粉嫩咁样,入口甜甜地。❏ 即炸响铃第一次食响铃好似炸云吞咁样点甜酸酱食,建议即刻嚟到即刻试一食一旧先,真系唔使加特效已经索索声。❏ 香肉丁墨鱼丸,酱爆濑尿牛丸将爆濑尿牛丸真系好似电影咁咪咬落去会喷汁出嚟,肉丁墨鱼丸真系第一次试,感觉上都几搞笑,食到墨鱼丸未得你又有肉丁味😂❏ 煎午餐肉🐷每次打边炉都必点嘅午餐肉,厨师仲好细心咁样切到一条条四边煎到金黄色好似薯条咁样,吸晒啲汤汁食正。❏ 蜂巢豆腐建议一开始就放晒啲豆腐入去吸晒啲汤底留到最后先食,咬落去真系好似食濑尿牛丸咁样系咁喷汤出黎✌🏻——————————————————九龙城同捞同煲 (坚拿道西) (铜锣湾)
—————————

📍铜锣湾

#铜锣湾

#九龙城同捞同煲

——————————

❏ 老港沙嗲锅

❏ 安格斯牛肉🐮
肥瘦分明,雪花纹路吸引,肉味好香浓,配埋个沙嗲汤底食一流

❏ 羊肉片🐏
羊肉片份量都好足,肉质嫩滑,唔会太重臊味

❏ 鲜虾云吞
云吞绝对唔系雪藏货,感觉上系自家制包嘅。大大粒够饱满。

❏ 家乡米酒黄沙猪润

❏ 即炸响铃

❏ 香肉丁墨鱼丸,酱爆濑尿牛丸

❏ 煎午餐肉🐷

❏ 蜂巢豆腐

——————————————————
九龙城同捞同煲 (坚拿道西) (铜锣湾)
铜锣湾坚拿道西10号冠景楼2楼B号舖

#winfat#winfat铜锣湾#winfat港岛