2021-07-21 4435 浏览
有时个心好矛盾,一面好想揾啲特色餐厅,但系另一面又好惊中伏。今次就系完全体验到两个心情,听讲沙田有间开咗好多年,地点好偏僻,又曾经系以前拍戏胜地,一于去探访一下。喺沙田半山,有一间唔起眼嘅印尼餐厅,望落以为系大排档,不过去之前都大概做过功课,呢度系主要食印尼菜。留意番呢度系冇室内位置,所以夏天要慎入,户外位置仲要劲多植物喺附近,一路食啲蚊就一路给你啲血。叫咗个蟹饼、鸡肉咖喱、串烧、仲有个印尼米粉。咁多样嘢得蟹饼系好食,真系炸到脆卜卜入边有蟹肉胶。至于个咖喱鸡唔入味,好似七十几至$80一份,一啲都唔抵食。串烧个样好似唔错,但系食落有啲硬,沙嗲酱又冇乜花生味。至于最后一碗印尼米粉,冇特别到我唔记得影相,都系鸡蛋同埋芽菜做配菜,都要七$80一碗。我谂呢度都系得情怀一样可以sell,食物味道同价钱都唔使谂,应该都冇下次

叫咗个蟹饼、鸡肉咖喱、串烧、仲有个印尼米粉。
咁多样嘢得蟹饼系好食,真系炸到脆卜卜入边有蟹肉胶。
至于个咖喱鸡唔入味,好似七十几至$80一份,一啲都唔抵食。

串烧个样好似唔错,但系食落有啲硬,沙嗲酱又冇乜花生味。