2023-03-16 40 浏览
今日要出到西环做野,人生路不熟想揾野食都唔系咁易,周围全部都系要贵价餐厅,路过见到有间食鸡既铺头好似好吸引,就入左去试入面全部都系用左好传统既茶餐厅枱櫈,好有怀旧既feel虽然装修得传统,但野食好有特色,巴刹鸡都系第一次听,而家仲有皮蛋饺都系未食过,劲中意食皮蛋既我一场黎再无理由唔试下巴刹鸡,呢到半只份量都唔少,见到师傅仲好有心机咁切件鸡肉,整左个鸡冠形状出黎鸡肉食落好嫩滑,酱汁亦好特别,食落好清新好啲似青酱,唔错炸肉捞面,外皮卜卜脆咬落有声,肉质半肥瘦食落好香口,面底本身亦好够味,咬落爽口弹牙,好好食!嫌太干身仲可以加少少汤落去必食皮蛋饺入面系猪肉同皮蛋,超级好食!食落好甘香,连个汤底都好好饮,差啲成碗饮晒野饮方面都唔差,有自家制罗汉果龙眼冬瓜茶,对比起传统冬瓜茶唔会太甜,罗汉果甜取代左普通糖,又健康又多左层次丹南咖啡亦好好饮,唔会好苦,比较多奶,唔错!

入面全部都系用左好传统既茶餐厅枱櫈,好有怀旧既feel

鸡肉食落好嫩滑,酱汁亦好特别,食落好清新好啲似青酱,唔错

必食皮蛋饺

丹南咖啡亦好好饮,唔会好苦,比较多奶,唔错!