2022-08-24
喺附近staycation完 我地见好耐冇饮过茶 就揾下附近有咩饮茶舖 见到呢间好似有啲怀旧嘢食 就嚟试吓✨红烧乳鸽 $78我哋见枱枱都叫呢个 我地都唔执输试下🤣 系烧得唔错 皮烧到脆脆地 乳鸽肉仲保持到啲肉汁 尤其系大髀位👍👍 难怪个个都叫✨枫林虾饺皇 (三件)$19.9星期一至日都有呢个优惠 虾饺皮唔系话好薄 虾都唔算十分爽弹 正常✨上汤炸粉果 (三件)$42平时都系食开蒸粉果 从来未试过炸粉果 粉果皮炸到非常脆 索左啲上汤味我觉得比平时蒸粉果更好味同特别✨枫林得意肠粉 $42呢个系肠粉入面包住啲春卷咁嘅脆脆同虾 肠粉软腍 春卷香脆 虾爽弹 夹埋一齐食口感丰富 👍👍✨虾子柚皮 $78功夫野 将啲柚嘅皮去味 炆到腍晒 然黎再加啲虾子上去 口感真系好腍 好似食紧煮到好溶嘅薯仔/冬瓜咁 但加左啲虾子酱的确好香 但我都觉得试一次就够噜🤣🤣✨菲林芝麻卷 (三件)$38好香芝麻味 质感同啲中式嘅糕点差唔多 几好食 不过佢整得有啲厚 所以食落层次感唔够丰富总括黎讲呢度食物味道唔错 有卡位坐 几舒服 又唔会好嘈可以慢慢叹下茶倾下计 服务都好好 食完乳鸽见我哋只碟有骨会帮我哋换咗佢 主动加水 执碟味
✨红烧乳鸽 $78
✨枫林虾饺皇 (三件)$19.9