2023-12-14 216 浏览
呢间店已经系超老店,咁多年来都冇点加过价,平到难以置信,而且佢就系有莫名嘅吸引力令我去完再去!佢除咗又平又抵食,先十零廿蚊碗之外~比起新式糖水铺,佢就有个种旧香港校园青春剧嘅feel,就系放学会散步去食个糖水嘅感觉🥰佢细细间倾个计都觉得close啲🤣大家得闲经过嘅话可以去支持下,呢啲小店越来越少罕见,执下执下又一间🥹佢最好食应该系豆腐花、鱼肉碗仔翅、肠粉鱼蛋烧卖(系我食过嘅野入面)。平时见好多人买格仔饼,但系我未试过🤣格仔饼先系$16,𠮶啲普通嘅糖水都系$20碗左右~佢嘅鱼蛋、猪皮、烧卖都系$7有6粒!仲有珍珠豆浆😍真心好抵食🤣经过都一定要入去食下!佢开到凌晨~宵夜真系一流!✨豆腐花 $12 👍🏻👍🏻👍🏻(最钟意食芝麻$19同埋紫米豆腐花$18)✨绿豆凉粉 $18 👍🏻👍🏻呢个有惊喜!出边好少有呢个配搭,佢冇咁甜,而且混合得又几好食🤣因为我系唔食绿豆嘅,呢个系朋友点,我试咗觉得又真系几唔错!✨杂果西米露 $21 👍🏻我觉得甜咗一啲🤣但系都好食嘅,啲西米几有咬口~✨鸡蛋仔 $16 👍🏻我已经好耐冇食过咁平嘅鸡蛋仔,喺出边嘅一半价钱!而且佢嘅蛋浆系真系真材实料嘅!唔系𠮶啲假奶味😋虽然佢唔

✨豆腐花 $12 👍🏻👍🏻👍🏻
(最钟意食芝麻$19同埋紫米豆腐花$18)

绿豆凉粉

✨绿豆凉粉 $18 👍🏻👍🏻

杂果西米露

✨杂果西米露 $21 👍🏻
我觉得甜咗一啲🤣但系都好食嘅,啲西米几有咬口~

鸡蛋仔

✨鸡蛋仔 $16 👍🏻
我已经好耐冇食过咁平嘅鸡蛋仔,喺出边嘅一半价钱!而且佢嘅蛋浆系真系真材实料嘅!唔系𠮶啲假奶味😋虽然佢唔算好脆,但我觉得都对得住呢个价钱!
宵夜
绿豆凉粉