2020-12-22
呢日放假同朋友行旺角,经验上海街时发现有个好怀旧的港式商场“618”,决定去行下,入面仲有间文青的西餐厅「Lucky Ristorante」,决定去食个下午茶~餐厅有户内同户外座位,餐厅外面及天花板布满干花,影相打卡一流,而且价钱又唔贵,食物选择都几多~我点左2个下午茶套餐:酥炸软壳蟹芒果沙律排包配薯条 平时一般都系配牛角包,呢度仲可以选择排包,好特别,软壳蟹即叫即炸,炸到金黄色,香脆可口,不会油腻,同焗过的排包出奇地夹~All day breakfast 分量十足、非常丰富,有自家制牛角包、纽伦堡肠三条、茄汁豆、杂菜沙律、北海道忌廉芝士薯饼、香脆烟肉、白菌、炒蛋…最喜欢北海道芝士忌廉炸薯饼, 外层炸到金黄酥脆,中间满满忌廉芝士,非常惹味,仲有自家制牛油味香浓的牛角包~下午茶仲有附送饮品,我哋点左朱古力、橙汁(另加$8)之后忍唔住点左个甜品拼盘,有柠檬cheese cake、马卡龙、布朗尼、生果挞、抹茶红豆蛋糕,每一款都好好味,自己就最爱抹茶红豆蛋糕及柠檬cheese cake~
我点左2个下午茶套餐:
All day breakfast
All day breakfast
下午茶仲有附送饮品,我哋点左朱古力、橙汁(另加$8)
甜品拼盘
甜品拼盘