2024-03-04
八十几年历史啦⋯⋯香港怀旧餐厅想当年好多唔同嘅名人都会嚟呢度食饭例如⋯李小龙、金庸、陈宝珠、萧芳芳、红线女⋯⋯呢度嘅装修环境都保留住一份购香港嘅味道,得闲同朋友嚟呢度饮吓茶想吓当年,感觉都几特别!💥脆皮乳鸽~$98💥秘制豉油王乳鸽~$98💥古法绍酒醉乳鸽~$98(叫咗三款唔同味嘅乳鸽,脆皮乳鸽当然呢度系王牌啦,但我自己就比较喜欢古法绍酒醉乳鸽,因为出边呢个味道比较少有,大家下次都可以试吓)💥菠萝咕噜肉~$168 (好喜欢佢哋连埋新鲜嘅菠萝一齐上碟,厨师好快手,味道亦都唔差👍🏻)💥椒盐山水豆腐片~$108(呢个豆腐片唔会太咸,而且做到外脆内软👍🏻)💥怀旧头抽皇炒面~$98(呢个头抽皇炒面系我最爱之一,炒都够干身,而且够火喉)💥怀旧沙田风靡豉椒炒蚬~$168(炒蚬非常惹味,食咁多粒都无沙👍🏻,个个第一时间申手食呢碟😂)💥清炒时蔬$118(上汤白菜仔)(简单一个上汤白菜仔,竟然有咁多配料,有淮山蘑菇红萝卜杞子⋯)💥原味手做豆腐花$68(最后另一个甜结尾)
八十几年历史啦⋯⋯香港怀旧餐厅
想当年好多唔同嘅名人都会嚟呢度食饭
例如⋯李小龙、金庸、陈宝珠、萧芳芳、红线女⋯⋯
💥脆皮乳鸽~$98
💥秘制豉油王乳鸽~$98
💥古法绍酒醉乳鸽~$98
💥菠萝咕噜肉~$168
💥椒盐山水豆腐片~$108
(呢个豆腐片唔会太咸,而且做到外脆内软👍🏻)
💥怀旧头抽皇炒面~$98
(呢个头抽皇炒面系我最爱之一,炒都够干身,而且够火喉)
💥怀旧沙田风靡豉椒炒蚬~$168
💥清炒时蔬$118(上汤白菜仔)
💥原味手做豆腐花$68
(最后另一个甜结尾)