2022-11-07 60 浏览
SHIO 塩系一间传统地道的居酒屋,以原木的颜色为装潢主调,以老船木为主要结构,仲有几间日式榻榻米小包厢,重点系佢哋有浴衣提供俾大家打卡👘成件事彷如去咗日本「返乡下」咁😍食物方面逢周二/五仲有🇯🇵丰洲市场直送超过10款以上原条鲜鱼作剌身,而我几欣赏呢度星期六都有做set lunch🤩有鱼生又有熟食多款选择,仲附有面豉汤茶碗蒸同埋前菜添💕🐟西京烧银鳕鱼定食一直都系我嘅必食之选😍肉质嫩滑又juicy,前菜腌蒜头好开胃,茶碗蒸蛋味香浓,配埋热辣辣嘅面豉汤同白饭,太幸福了💕🐓柚子胡椒鸡腿排配鸡白汤炊饭鸡皮烧到脆卜卜好似薯片咁,而且肉质非常鲜嫩多汁仲有淡淡嘅柚子香味,重点个饭系用精心熬制嘅鸡白汤去熬煮而成,所以每一粒饭都吸饱咗鸡白汤嘅精华,非常鲜甜,好似BB啲饭仔咁营养又好味😋我哋仲追加左蜜瓜梳打同埋波子汽水,仲有兰王蛋同埋三文鱼子🥸今餐真系好丰富,好满足呀!