订咗位,星期六 十二点到,我哋一行 八个人(七个大人一个小朋友),佢畀咗餐厅最入间房内嘅大枱畀我哋,坐得舒服,同埋房入面有两部大电视睇吓, 房内相对上冇外面咁嘈吵。食肆装修干净企理,侍应生服务ok, 会主动问你使唔使影相,然后才会用较剪帮你剪开啲面食 或者大件嘅食物, 仲会数埋人头帮你 剪啱啱好嘅数量, 细心!👍 同埋佢唔会用同一把较剪完一碟𩠌菜,再剪另一碟,亦冇外间传言话寸嘴,只系其中一个阿姐比较劳嘈(不过佢系抱怨其他侍应生冇嚟帮佢手执抬)。我哋点咗 14碟点心 同埋两个炒面饭 (罗汉斋炒炒面$88,大澳虾酱炒饭$88), 点心当中沙翁同埋流心煎糯米鸡最有惊喜😍😍😍, 沙翁好大size,外脆内软,甜甜地,值得推介,小朋友好欢喜。其他点心水准不过不失, 肠粉个皮够薄&滑🤩, 猪筋捞粗面都唔错,个汁系沙爹 好惹味, 酥炸鱿鱼须就普通咗啲🤫,炸粉又唔够香脆😑,又唔多均匀,唔值$68😒。另外,我哋由十二点食到大约一点半, 服务员大约未够一点已经问我哋啲食物齐未,然后就递上账单叫我哋check,跟住就收钱,其实book位显示12:00-1:30pm,我哋未够一点半就走人,行到出房,见有4成嘅枱
另外,我哋由十二点食到大约一点半, 服务员大约未够一点已经问我哋啲食物齐未,然后就递上账单叫我哋check,跟住就收钱,其实book位显示12:00-1:30pm,我哋未够一点半就走人,行到出房,见有4成嘅枱系冇人坐,其实佢都唔使咁急 清我哋张枱 执晒嘢,意图叫顾客离开 (全个过程服务员系冇出声直接叫你离开, 但系间接啰🤐),令人费解。
茶芥每位20蚊,长者免茶芥,只要出示长者证就可以有呢个优惠 💝。总括嚟讲,服务ok有礼貌, 连加一收费$1042, 值唔值就见仁见智啦。