2022-07-28 109 浏览
一向钟意讲情怀嘅我 喺九龙塘揾到间好啱feel嘅西餐厅🔮呢度嘅装修好怀旧 原来已经有27年历史 旁边同天花嘅彩色玻璃窗 微黄嘅灯光 带点浪漫氛围 会令我联想到爸爸妈妈年轻嘅时候 拍拖会唔会就系去类似呢种扒房餐厅呢💕另外店员都好有礼貌好热情 除咗感觉良好 仲感受到浓厚嘅人情味我哋一人叫咗一个dinner set🍴Set会包埋餐汤/甜品同饮品 是日餐汤系粟米忌廉鱼汤 亦可以拣罗宋汤 罗宋汤好足料🥘除咗好多杂菜 仲有牛肉粒 当然唔少得有蒜蓉包🤤▪️法国鹅肝拼焗牛扒配炸薯菜同蘑菇汁🍄牛扒做得好好 我哋拣咗五成熟 入面粉嫩嘅颜色好吸引🐂亦好juicy 鹅肝好大件 略略煎过外脆内软▫️红酒烩牛脸肉及牛脷牛脸肉同牛脷都好软稔 最惊喜系牛脷 劲厚切 都可以做到咁软嫩嘅效果🤩而且两款肉都大件 份量十足 呢个set可以拣要菠菜面或菠菜饭最后食埋甜品牛乳冻杯配鲜果粒 完满!牛奶味好重🥛劲正

▪️法国鹅肝拼焗牛扒
▫️红酒烩牛脸肉及牛脷