2016-03-23
因为要去𠮶个元宵戏棚怀旧墟,无意中嚟左呢间几靓嘅咖啡店开饭,相比天水围城𠮶间真系靓呀!装修系模仿旧式的火车站!有好多不同时间的钟喺墙上,同埋有好多火车的装饰!加上昏黄的灯光,真系有点怀旧feel....晚餐除左有单点,仲有两款套餐,都系人均百多至二百多,选择都几多,只是那天我杜完牙根,Mr.K又作病,大家都无胃口,最后决定单点....先叫左个抹茶红豆鲜奶,因为牙痛想饮热的,我以为这款只有冻饮,但店员说可以做热饮,好奇想知红豆抹茶热上是如何味道,所以就点了热饮,Latte 上面拉左心型的拉花,都几靓㗎,不过奶泡打得不算太厚身,饮落质感有点削,可幸不太甜,都属于好味嘅!铁锅黑菌牛柳粒 $49呢个价钱我有少少惊中伏,因为坚用热辣辣的铁板上,食落啲牛柳入味而且无overcook,肉质唔会好韧,仲有好多菇菇,整体有惊喜!蕃茄手工肉丸长通粉 $68价钱问题令我觉得有点危,但好又一餐唔好又一餐,食左先讲,肉丸口感味道似IKEA 𠮶啲,无咩特别,但长通粉唔会好淋,有咬口,虽然𠮶日我真心唔想咬野(因为牙痛)但佢做到我喜欢的Al Dente 口感!仲叫左个西班牙海鲜饭, 呢个就比较贵,而且唔系用Paell
相比天水围城𠮶间真系靓呀!
加上昏黄的灯光,真系有点怀旧feel....
Latte 上面拉左心型的拉花,都几靓㗎,
抹茶红豆鲜奶
呢个价钱我有少少惊中伏,因为坚用热辣辣的铁板上,
铁锅黑菌牛柳粒
价钱问题令我觉得有点危,但好又一餐唔好又一餐,食左先讲,
蕃茄手工肉丸长通粉
海鲜有墨鱼圈,青口,带子等,都叫几丰富!
西班牙海鲜饭
但呢度无,坚系比想像中好食!
西班牙海鲜饭
包埋Mr.K个水果茶(忘记拍照),人均消费系$150 左右,
一前菜两主菜两饮品,我觉得可以再嚟食,但要我唔牙痛先,哈哈!