2025-01-10
嚟到百味阁,食到嘅除咗系食物嘅味道,仲有怀旧嘅氛围,就好似细细个跟爸爸妈妈去西餐厅食饭咁样嘅感觉☺️ 倒计时应全部都好nice,俾你一种欢迎返嚟呀咁嘅感觉,好warm。一路食饭,仲可以欣赏墙上挂住香港旧时嘅照片。餐厅定价公道,百几至二百几蚊一份晚餐,餐汤餐包主菜甜品饮品,全部都齐晒。今晚叫咗两个Set ,铁锅爆带子牛扒粒同埋法国鹅肝并肉眼牛扒。先嚟烘热咗嘅蒜蓉包同埋热辣辣好足料嘅罗宋汤, 饮完个人即刻暖笠笠。呢度原来仲有中汤同西汤拣,如果唔想饮罗宋汤,佢哋今日嘅中汤系西洋菜汤!带子牛扒粒份量十足,旁边嘅青胡椒汁自己加上去,倒落热窝度有滋滋声,好有风味。 带子大大粒几鲜甜,牛扒粒亦都软腍好味道!鹅肝并肉眼牛扒比较邪恶,鹅肝油脂满满的😆牛扒厚厚的,口感唔错。最后的甜品简直系回忆刹,咖啡炖蛋杯嘅咖啡味道系细细个食咖啡糖、咖啡卷蛋嘅味道🥹 临走见到呢度门口有个食材柜,牛扒鱼块𠮶啲都可以喺度拣,下次可以试吓咁样!