2021-12-30
普通weekday放工嘅夜晚,餐厅价钱不算便宜, 加上系办公室地区, 又新开的, 客人数比较少,另外, Sixteenth这餐厅分成几part, 呢间就食日本fusion, 一定要人带路, 因为好似迷宫咁外在环境有很warm的感觉, 有怀旧美国风💃🏻🕺🏻由于第一次食, staff极力推介TASTING MENU, 唔使谂咩都有得试~Starter~食完已经差唔多饱(留意番呢度系两人份量)先来一系列嘅刺身, 摆盘已睇得出好有心机✨炸鸡好脆, 个𠮶汁有啲辣🥵毛豆, 椰菜- 椰菜配柚子酱汁, 加上平时食乌冬都系上面𠮶啲脆脆, 几出色🤩~Main~Sashimi- 正常呢个roll中间啲肉劲似叉烧味🤣食到呢样已经顶到上胃炸咗旧饭嘅三文鱼roll, 又系饭炸头腐with甜酸酱, 好食嘅但个人认为份量有啲多~Desserts~popcorn ice cream- 冇咁甜fired banana-太甜了呢间餐厅啲staff都好nice, 成日都会走埋嚟问你啲菜啱唔啱口味
一定要人带路, 因为好似迷宫咁
外在环境有很warm的感觉,
有怀旧美国风💃🏻🕺🏻
~Starter~食完已经差唔多饱
(留意番呢度系两人份量)
先来一系列嘅刺身, 摆盘已睇得出好有心机✨
炸鸡好脆, 个𠮶汁有啲辣🥵
~Main~
Sashimi- 正常
呢个roll中间啲肉劲似叉烧味🤣
食到呢样已经顶到上胃
炸咗旧饭嘅三文鱼roll, 又系饭
炸头腐with甜酸酱,
好食嘅但个人认为份量有啲多
~Desserts~
popcorn ice cream- 冇咁甜
fired banana-太甜了