2022-05-07 21 浏览
近来素食餐厅大行其道,完全颠覆咗「食斋」沉闷嘅印象!一直想试中环呢一间新派素菜餐厅,今日终于有机会试吓🤤餐厅入面系美式怀旧风,上次大铁牌下次小摆设全部都有满满怀旧气息,就连枱櫈都衬返同一样vibe,好有趣!餐牌有好多唔同选择,亦都贴心提客人可以走葱蒜,食得安心北京烤片一上枱已经好吸睛,十足十系酒楼食北京填鸭咁!素鸭本身调味已经好足够,配埋薄饼皮青瓜酱汁一齐食,好正🤤KFC韩式炸素鸡粒呢个素鸡粒主要用韩式辣酱调味,配埋芽菜芫荽口感好丰富I Am Fabulous呢一个burger用红菜头、腰果、蘑菇、扁豆蓉打成一个顺滑嘅pate代替一般patty,配上干太阳蕃茄豆酱,色彩缤纷,味道都唔错!不过始终系豆蓉为主,我就觉得略欠口感喇!Laksa Cha Cha Cha浓酱汁星洲喇沙以咖喱、腰果、椰汁、花生打成,超级浓郁,配埋各种蔬菜已经够好味,仲可以送饭或roti,高质

餐牌有好多唔同选择,亦都贴心提客人可以走葱蒜,食得安心

北京烤片

KFC韩式炸素鸡粒
呢个素鸡粒主要用韩式辣酱调味,配埋芽菜芫荽口感好丰富

I Am Fabulous

Laksa Cha Cha Cha