2020-07-12 910 浏览
本人长期喺湾仔返工,午膳时间就去一个位于茂萝街既豪华咖啡茶厅医肚,平时都有去开呢间茶记,贪佢人流唔多,午膳时间行入去都即刻有位,而且佢地上菜速度又够快,十分有效率。佢地有两间舖,一间本舖,一间位于动漫基地地下,两者分别唔大,而且仲系隔离,动漫基地果间较为新净企理,但系本舖冷气够d。叫左个沙嗲牛肉+碎牛肉米粉+一杯冻柠茶,佢冇午餐,所有食品饮品要散嗌,加埋约50蚊,唔算好贵,食物质素唔可以要求太高,普普通通啦,沙嗲牛肉腌得几入味,碎牛肉都唔差,另外,佢冲既冻柠茶几岩我口味㖞,茶底几靓,甜度适中,其实睇佢色泽就知冲得唔错架啦虽然呢间茶记供应既食品选择唔多,而且相对简单,但胜在地方就脚,价钱合理,又充满怀旧既老香港冰室味道,有时亦见到食客会同侍应倾下计,整体黎讲都不失为一个可以休闲咁享用午膳既好地方!