2018-01-13 439 浏览
今晚同男朋友去深水埗买嘢,买完嘢攰到傻紧系揾嘢食经过老凤冰室,见到openrice评价都好好,所以黎试下!等左几分钟就咁啱有位,我地坐低之后就开始陆续多人排队,仲见到几个外国人,我仲同男朋友讲笑话唔通佢地都知道咩叫「老冯」哈哈!入到去果然同openrice讲嘅一样还有怀旧feel,见到心中英雄李小龙餐厅入面仲播住怀旧金曲,真系好似返左去以前咁坐低左之后,我仲奇怪点解无餐牌,原来系呢度(大乡里出城)我叫左番茄通粉(我系番茄怪),上面有层芝士,我平时唔系好钟意食芝士,但佢入面嘅芝士捞左入汤之后无左我唔钟意果阵味,反而令番茄汤味道更丰富,唔错!最令我惊喜系大虾好新鲜!男朋友食左一只都话好爽口鲜甜!本身个餐包奶油猪,但我怕热气,所以加$5转了半份肉夹馍,里面嘅肉馅好juicy同埋好嫩,但外皮我就略嫌硬,不过男朋友就话啱啱好。出去食饭我都尽量叫菜,健康D,上面嘅肉燥同肉夹馍🥙入面嘅肉碎好似,一样咁嫩同入味。男朋友仲叫左个多士,上面舖左好多黑松露,好香啊,虽然有人话似煤气味,但我钟意哈哈!蛋好滑,面包好脆,两样夹埋一齐好match!但我已经好饱,只吃了四分一,其他男朋友食晒男朋友叫了炒河,未黎之前

今晚同男朋友去深水埗买嘢,买完嘢攰到傻紧系揾嘢食
经过老凤冰室,见到openrice评价都好好,所以黎试下!

餐厅入面仲播住怀旧金曲,真系好似返左去以前咁

坐低左之后,我仲奇怪点解无餐牌,原来系呢度(大乡里出城)

芝士大虾浓茄汤通粉

男朋友食左一只都话好爽口鲜甜!
肉夹馍

肉燥生菜

黑松露炒蛋多士

安格斯牛腩炒河

男朋友叫了炒河,未黎之前我仲问佢你唔惊肥咩?点知河粉一D都唔油,少少辣,好软滑,有惊喜!安格斯牛腩名不虚传,好林,好松软!

最后清晒😂

食咁多嘢都系每人$90,几抵食!
2018-01-12
芝士大虾浓茄汤通粉