2019-02-20 576 浏览
旧式冰室真系买少见少 荃湾既嘉乐冰厅3月结业 唯有赶系结业前再食一次 呢间冰室成日都排长龙 专登拣平日晏就4点去 好好彩唔洗排队 即刻有得入火腿小奄列招牌巨型奄列 就算系小奄列 都好大份 用上六只鸡蛋🥚煮得有啲似煎蛋mix滑蛋 有啲位系脆皮既煎蛋 有啲位半熟充满蛋汁同流质既蛋白🐽一条条既火腿几粗身🍞面头摆左块搽左牛油既方包 几软熟 不过摆得耐会吸左蛋汁淋左 所以最好快啲食左佢 牛油份量如果再多啲就更好🍳奄列份量好大 食到最后有啲腻 味道其实同岀面既差唔多 不过胜在大份酥炸鲜虾云吞即叫即炸热辣辣 心急得济成粒摆落口 差啲辣亲🥟一咬落去 云吞皮好薄好脆🦐馅料份量唔细 鲜虾好弹牙一啖一粒 一啲都唔油腻 又唔会炸到干哂 唔洗点甜酸酱都咁好食 推介豉油王鸡翼鸡翼大只胀卜卜 肉质嫩滑juicy 几入味侧边既酱 感觉有啲多余好立克奶昔稠稠的 好浓好立克味 仲好顺滑 唔会过甜 推介希望结业前 可以再食多次
火腿小奄列
火腿小奄列