平时已经好钟意买绍香园果干、脆菇片、杏仁做零食估唔到会同「南本草 herbal lab」crossover,出咗一系列「怀旧x创新」饮品同小食劲多饮品都想试🤪▶️ 红枣枸杞 玫瑰烤奶 ($39)有滋润肌肤、调经止痛、养血疏筋作用店员话系用坚果奶整第一啖已经好有惊喜🌹好多红枣渣同玫瑰花叶带天然甜味又有咬口成个味道好滋补健康😋唔会太甜,有啲似麦片添个人好钟意,第一次饮到呢种味道,大推▶️ 火麻仁拿铁 ($39)护肝明目、提高肠道功能、改善失眠、增强记忆力、降脂降压、维持皮肤健康作用可选有啡或无啡版☕️咖啡比火麻仁味道重,只系面头多咗黑芝麻粉呢款用barista oatmilk冲,同样唔太甜冇想像中特别 (一开始以为会有芝麻糊或重啲火麻仁味🙈)▶️ 奶茶麻薯酥 ($15)好似台湾凤梨酥,只系馅料唔同外皮松散好酥,入面嘅麻糬烟靭馅料的确食得出系奶茶味道🧋平时唔太食「酥」类嘅小食都会觉得OK▶️ 肉松夏威夷果仁塔 ($18)挞底系牛油皮,似曲奇咁脆上面有几粒巨型脆口夏威夷果仁,搽咗层焦糖带少少甜味肉松咸咸地,中和返甜味唔知系咪挞入面都落咗少少咸蛋?整体几好食,好似台湾手信咁😋焗返热应该仲好食-两杯饮品好出
平时已经好钟意买绍香园果干、脆菇片、杏仁做零食

劲多饮品都想试🤪

▶️ 红枣枸杞 玫瑰烤奶 ($39)
有滋润肌肤、调经止痛、养血疏筋作用
店员话系用坚果奶整
红枣枸杞 玫瑰烤奶

第一啖已经好有惊喜🌹好多红枣渣同玫瑰花叶
带天然甜味又有咬口
成个味道好滋补健康😋唔会太甜,有啲似麦片添
个人好钟意,第一次饮到呢种味道,大推

▶️ 火麻仁拿铁 ($39)
可选有啡或无啡版☕️
咖啡比火麻仁味道重,只系面头多咗黑芝麻粉
呢款用barista oatmilk冲,同样唔太甜
冇想像中特别 (一开始以为会有芝麻糊或重啲火麻仁味🙈)
火麻仁拿铁

▶️ 奶茶麻薯酥 ($15)
好似台湾凤梨酥,只系馅料唔同
外皮松散好酥,入面嘅麻糬烟靭
馅料的确食得出系奶茶味道🧋
平时唔太食「酥」类嘅小食都会觉得OK
奶茶麻薯酥

▶️ 肉松夏威夷果仁塔 ($18)
挞底系牛油皮,似曲奇咁脆
上面有几粒巨型脆口夏威夷果仁,搽咗层焦糖带少少甜味
肉松咸咸地,中和返甜味
唔知系咪挞入面都落咗少少咸蛋?
整体几好食,好似台湾手信咁😋
焗返热应该仲好食
肉松夏威夷果仁塔

两杯饮品好出色特别,值得试
尤其如果你对咖啡或茶有研究同要求😙

服务都几好,店员好乐意向我哋介绍饮品
可惜店舖唔起G/F,唔系好多人特登落去饮🥹

性价比唔错,$40/杯同各大咖啡店差唔多
口味新颖又健康,饮闷咗一般咖啡不妨试试,或许有意外惊喜❣️
外卖自取
$60 (其他)
红枣枸杞 玫瑰烤奶
火麻仁拿铁